Mēness aptumsums 5. Maijs.

5. maijā Svaru zvaigznājā (Višakha nakšatra) notiks Mēness aptumsums (no plkst. 18.14 līdz 22.31, maksimālā fāze 20:22). Beigu fāzē novērojams Latvijā.

Tiek uzskatīts, ka Mēnesi šajā dienā "aprij" dēmons Rahu, tādējādi aizēnojot mūsu prātu un emocijas (Mēness raksturo prātu un emocijas). Mēness kļūst neaizsargāts, tas var izraisīt emocionālo un psihisko stāvokļu saasināšanos, apgrūtinās cilvēku savstarpējā sapratne, un tas vairo konfliktsituācijas. Visvairāk aptumsums ietekmē cilvēkus, kuriem Svaros dzimšanas horoskopā atrodas Mēness vai Lagna.

Mēness aptumsuma laikā saņem tiešu aspektu no retrogrādā Merkura, kas padara mūsu domas un runu vēl emocionālākas. Merkurs ir Mēness planetārais ienaidnieks, tāpēc ir svarīgi izturēties piesardzīgi pret jebkuru saņemto piedāvājumu, ultimātu, kritiku u.c., īpaši gadījumos, ja pastāv iespēja tikt pārprastam.

Meklējiet dziļi apslēptās visu lietu nozīmes.  Ja rūpīgi un racionāli visu analizēsiet, tad skaidrāk izpratīsiet ap jums notiekošos procesus. Tajā pat laikā jūs varat apzināti censties atbrīvoties no vecās domāšanas un kādiem savas uzvedības stereotipiem.

Aptumsums atklās gatavību sākt jaunu dzīvi, neatgriezeniski atvadoties no pagātnes, ja vien pats to vēlēsieties. Ir tikai divas iespējas, kuras aktivizēs aptumsums: vai nu sajutīsit savu iekšējo briedumu un gatavību izkļūt no līdzšinējām kļūdām, iegūt jaunu attīstības pieredzi, vai arī padosities liktenim, savu nākotni nododot viņam, nevis pats ņemot rokās dzīves grožus.


Šajā diena nav ieteicams:

- uzsākt jaunus projektus;

- reģistrēt laulību;

- ņemt vai izsniegt kredītus;

- vērot aptumsumu;


Ieteicams:

- esiet uzmanīgi braucot.

- nelietot alkoholu un atkarību veicinošas vielas

- izvairīties no finanšu darījumiem;

- nodarboties ar garīgo praksi, meditēt

- lasīt svētos tekstus, mantras, lūgšanas;

- klausīties garīgo mūziku;

- veikt ziedojumus

- atmest sliktos ieradumus.

Vēdiskā astroloģija izmanto sidērisko zodiāku un runā par planētu (Grahu) atrašanos zvaigznājos. Rietumu astroloģija lieto tropisko zodiāku un runā par planētu atrašanos zīmēs. Nobīde starp zodiākiem ir aptuveni 24°.


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.