Diena jauniem sākumiem - Akšaja tritija

6. mai. 2021, Nav komentāru

22. Aprīlis 2023 Saule (mūsu ego, Karalis) un Mēness ( mūsu prāts, Karaliene) būs eksaltēti vienlaicīgi (to īpašības izteiktas maksimāli spēcīgi). Piedevām tā ir 3. Mēness diena, kura labvēlīga lietu uzsākšanai.  Šī diena saucas Akšaja Tritija.

Periods ir ļoti labvēlīgs jebkādu jaunu lietu uzsākšanai. Darbības sniegs stabilu rezultātu, īpaši labvēlīgi šajā laikā uzsākt apmācības.

Svarīgi ņemt vērā, ka vēlmes ir realizējamas, ja tās nav pretrunā ar Visuma virzību. Jo vairāk Jūsu vēlmes ir harmonijā ar Kosmosa likumiem,  jo spēcīgāka Jūsu motivācija, jo labāki priekšnoteikumi, lai tās realizētos.

Tiek uzskatīts, ka Akšaja Tritija ir labvēlīga jebkādu lietu uzsākšanai- gan garīgu, gan materiālu. Tā ir diena, kad tas par ko mēs meditējam, ko izsakām savās lūgšanās nesīs stabilus augļus. Šajā dienā var ievērot gavēni, sniegt ziedojumus, nodarboties ar labdarību, veikt rituālus par godu Dievišķajam. Tas nes problēmu risinājumu vai atvieglojumu. Akšaja Tritijas laikā var iesākt svarīgas lietas (jauni projekti, kāzas, apmācības u.c.), uzsākt draudzību, plānot dzīvi, parakstīt līgumus, veikt būtiskus pirkumus.

Šī diena ir dieva Parašurama (dieva Višnu 6-tā inkarnācija) dzimšanas diena. Šajā dienā Veda Vjas sāka diktēt dievam Ganeša Mahabharatu.

Leģenda stāsta, ka Kubera šajā dienā ieguva bagātību glabātāja amatu. Cilvēki Akšaja Tritijas dienā pērk zeltu, dārglietas, ticot, ka tādā veidā nodrošinās sev pārticību. Cilvēki uzskata, ka zelts, kurš pirkts šajā dienā, paliks dzimtas īpašums vairākās paaudzēs un tā daudzums vairosies.

Vārds “akshaya” nozīmē: “tas, kurš nekad nemazinās”. Lietas , kas paveiktas šajā dienā, cilvēkam saglabājas uz visu dzīvi, tāpēc indieši Akšaja Tritijā svin kāzas, dibina uzņēmumus un sāk tālus ceļojumus.

Saule atbild par mūsu ārējām izpausmēm, bet Mēness par daudzām iekšējām sfērām. Tieši šī diena, kad Saules un Mēness spēks vienlaicīgi abiem ir vislielākais, mūsu darbības nes maksimālo rezultātu.

Šī diena nenoliedzami ir labāka, kā citas, sniedz daudz vairāk iespējas, bet katram citādāk. Gala rezultāti ir atkarīgi no mūsu individuālajiem astroloģiskajiem rādītājiem.

Jāņem vēra tas, ka 30. Aprīli ir Mēness aptumsums, kurš gan Latvijā nav novērojams, tāpēc , lai izvērtētu visus dienas enerģētiku raksturojošos aspektus, labāk konsultēties ar astrologu. Dienas enerģētiku uzlabo arī tas, ka Venēra un Jupiters atrodas Zivīs. Venēra ir ekzaltēta, un Jupiters atrodas savās mājās.

Efektīvam rezultātam ir svarīgi mūsu individuālie astroloģiskie rādītāji.

Astroloģiskie rādītāji, kas mazina dienas rezultātu:

-        Mēness Akšaja Tritijas laikā atrodas 6,8 vai 12 mājā no natālā Mēness

-        Mēness dzimšanas horoskopā atrodas Strēlniekā, Dvīņos, Svaros

-        Ja pašlaik rit 6, 8 vai 12 mājas pārvaldnieka planetārais periods

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.