Saturna (Šani) tranzīta ietekme 17.01.2023-29.03.2025 no Vēdiskās astroloģijas skatupunkta

17.01.2023 Saturns (Šani) pāriet no Mežāža (Makara) uz Ūdensvīru (Kumbha). Šis ir ļoti būtisks astroloģisks notikums, jo Saturns atradīsies šajā pozīcijā līdz 29. Marts 2025.

Ūdensvīrs, tāpat kā Mežāzis, ir paša Saturna pārvaldīts zvaigznājs, tamdēļ Saturns jūtas šeit samērā harmoniski.

Ūdensvīrs asociējas ar novatorismu, sabiedriskumu, dažkārt nevēlēšanos pieturēties pie vispārpieņemtiem uzskatiem. Saturns vairāk asociējas ar tradīcijām un uzkrāto pieredzi, tātad šī kombinācija norāda uz vecā, parbaudītā, tradicionālā un jaunā savienību. Pārbaudīto vērtību un metožu savienība ar jaunām tehnoloģijām. Tranzīts var norādīt uz opozīcijas uzskatu pastiprināšanos  sabiedrībā. Tauta vairāk un drošāk izteiks savu gribu.

Tālākā prognoze ir veidota atkarībā no tā, kur Vēdiskajā dzimšanas horoskopā atrodas Jūsu Mēness (Čandra).

Šajā rakstā ir apskatīta tikai Saturna (Šani) ietekme, kura nenoliedzami ir ļoti spēcīga, bet mūsu dzīvi apraksta arī pārējās grahas, tāpēc detalizētu analīzi var veikt summējot visus astroloģiskos parametrus (visas 9 grahas, planetārie periodi, visu grahu tranzīti u.c.).

Vēdiskā astroloģija izmanto sidērisko zodiaku un runā par planētu (Grahu) atrašanos zvaigznājos. Rietumu astroloģija lieto tropisko zodiaku un runā par planētu atrašanos zīmēs. Nobīde starp zodiakiem ir aptuveni 24°.

Mēness Aunā (Meša)

Saturns pārceļas uz jūsu 11. māju. Šī ir labvēlīga pozīcija.  11. māja saistās ar negaidītiem ieguvumiem, draugiem, vecākiem radiniekiem, atbalstītājiem.  Jūs varat gūt labus panākumus dažādās dzīves jomās. Ir iespēja palielināt ienākumus, varat satikt ietekmīgus cilvēkus, paplašināt savu biznesu vai sākt jaunu. Jauni ienākumu avoti ir iespējami ar darba vai ģimenes atbalstu. Negaidiet ātrus rezultātus. Tie nāks pareizajā brīdī. Saturna aspekts uz 8. māju rada riskus kaulu sistēmas vai skeleta veselībai.

Mēness Vērsī (Vrišabha)

Saturns atradīsies jūsu 10. mājā. Māja ir saistīta ar karjeru, sociālo statusu. Parasti šis tranzīts paredz izmaiņas darba jomā, darba slodzes palielināšanos. Bet, ja būsit pacietīgi, sākotnējās grūtības radīs pozitīvas pārmaiņas. Vairojas mērķtiecība, uzstājība. Saturna aspekts uz 7. māju norāda uz stabilitāti attiecībās. Ja jūsu darbība ir saistīta ar komandējumiem vai darbu ārzemēs, tad šī tranzīta laikā var būt braucienu skaita pieaugums.  Laiks lai aktivizētu sadarbību ar ārzemēm.

Mēness Dvīņos (Mithuna)

Saturns pārceļas uz jūsu 9. māju. Šī māja ir saistīta ar veiksmi, garīgumu. Tranzīts parasti sniedz diezgan labus rezultātus.  Vairojas neatlaidība un spēks, lai pārvarētu grūtības. Darbā var sadarboties ar ārzemēm vai darboties  transporta jomā.  Rekomendējams doties svētceļojumos, veikt garīgās prakses, nodarboties ar labdarību. Peļņas jautājumi var risināties novēloti, bet ja viss veikts pareizi, pelņa ir gaidāma.

Mēness Vēzī (Karkata)

Saturna tranzīts notiek jūsu 8. mājā. Šī pozīcija tiek uzskatīta par diezgan sarežģītu. Māja ir saistīta ar mistiskiem notikumiem, konfliktiem, hroniskām slimībām. Saturna tranzīts var ietekmēt jūsu vispārējo pašsajūtu,  jūs varat biežāk slimot nekā parasti, kavēšanās darba jautājumu risināšanā, trūkst iekšējās apmierinātības. Tranzīts prasīs lai vairojat savu pacietību, centību un pievēršat uzmanību veselībai. Rekomendējams nodarboties ar garīgām praksēm, īpaši tādām, kas saistītas ar ķermeņa dziedināšanu. Jums var tikt uzticēti jauni pienākumi. Saglabājiet optimismu un pašpārliecinātību. Daži zīmes pārstāvji var interesēties par dzīves garīgo pusi un mistiskām zināšanām, veikt ceļojumu uz svētvietām.  

Mēness Lauvā (Simha)

Saturns pārceļas uz jūsu 7. māju. Māja ir atbildīga par  personiskajām attiecībām . Šī tranzīta laikā uzmanības centrā būs laulības attiecības un/vai biznesa partnerības tēmas. Tā kā Saturns Ūdensvīrā jūtas harmoniski, tad attiecībās būs stabilas. Ja esat precējies, tad ieteicams pievērst uzmanību attiecībām ģimenē. Iespējams, slodzes dēļ mazāk uzmanības pievērsīsi savam dzīves partnerim. Centieties nesaasināt strīdīgos jautājumus. Palielinās konfliktsituāciju risks profesionālajā sfērā un attiecībās ar cilvēkiem. Izvairieties no izteikumiem, kas var ietekmēt reputāciju. Tranzīta laikā, jūs būsiet efektīvāks un enerģiskāks, taču dažreiz būsiet spītīgs.

Mēness Jaunavā (Kanja)

Saturna tranzīts 6. mājā. Tā nav slikta pozīcija.  Saturns daudzējādā ziņā ir labvēlīgs šādā tranzītā. 6. māja saistās ar kalpošanu, konkurentiem , ienaidniekiem, slimībām. Saturns vēlas, lai jūs pieliekat savus pūles. Ja tā darīsiet,  rezultāti būs pūļu vērti. Iespējamas veselības problēmas  tranzīta laikā, taču pieliekot pūles, jūs varat tās izārstēt. Šis tranzīts ir diezgan veiksmīgs tiesvedībām un juridisku jautājumu risināšanai; izredzes uzvarēt savus ienaidniekus.

Mēness Svaros (Tula)

Saturns atradīsies jūsu 5. mājā. Šīs mājas galvenās nozīmes ir mīlestība, romantika, studijas, radošums, bērni. Tranzīts vairo neatlaidību, koncentrēšanos, spēju strādāt monotoni un ilgstoši. Tomēr var būt nosliece uz spītību un elastības trūkumu. Šajā tranzītā uzmanība jāpievērš personiskajām attiecībām. Jums var pietrūkt romantiskas noskaņas, dažkārt būsiet tendēts pārspīlēt vai dramatizēt situācijas, uztvert lietas pārāk nopietni. Centieties vairāk laika veltīt izklaidei, atpūtai, kultūras pasākumiem. Peļņa var kavēties. Laiks ir piemērots lai rīkotos un būtu aktīvs, nevis gaidītu rezultātus.

Mēness Skorpionā (Vriščika)

Tranzīts notiek jūsu 4. mājā. Šī māja ir saistīta ar mājokli, iekšējo komfortu, darba vidi un māti. Dažiem zīmes pārstāvjiem var būt neparedzētas izmaiņas karjerā. Tā var būt darbības maiņa, pāreja uz jaunu darbu vai statusa maiņa esošajā darbā. Iespējama dzīvesvietas maiņa. Šī tranzīta laikā jums var rasties nepieciešamība remontēt vai uzlabot savu mājokli. Var vairoties iekšēja neapmierinātība ar sevi. Vajadzētu pievērst vairāk uzmanību mātei. Saturna aspekts uz 10. māju, kavē realizāciju. Nesteidzaties, esat pacietīgi. Turpiniet strādāt. Rezultāti nāks tad, kad tie būs nobrieduši.

Mēness Strēlniekā (Dhanu)

Saturns pārceļas uz jūsu 3. māju, kura ir saistīta ar vitalitāti, savas gribas realizāciju, attiecības ar brāļiem. Vairojas pašpārliecinātība, mērķtiecība, izlēmīgums. Iespējamas nesaskaņas attiecībās ar radiniekiem. Iespējamas jaunas karjeras vai biznesa iespējas. Saturna aspekts uz 5. māju norāda, ka pašam var trūkt skaidru ideju ko un kā darīt. Vēlams lūgt padomu citiem.

Mēness Mežāzī (Makara)

Saturna tranzīts notiek jūsu 2. mājā. Īpaša uzmanība jāpievērš finansēm. Ieņēmumi var samazināties. Izvairieties no riskantiem ieguldījumiem un kredītiem. Saturna tranzīts caur 2. māju var radīt sarežģījumus ģimenes un laulības attiecībās. Visa tranzīta laikā ieteicams rūpīgi sekot savam veselības stāvoklim. Ievērojiet veselīgu dzīvesveidu un mācieties atslābināties. Sākas Sade Sati 3. posms.

Mēness Ūdensvīrā (Kumbha)

Saturns tranzitēs caur 1. māju. Sākas Sade Sati 2. posms. Tas ir saistīts ar raksturu, pašapziņu, garastāvokli un veselību.Šis tranzīts sniegs jums koncentrēšanas spēju uzlabojumu, neatlaidību, pacietību, efektivitāti un mērķtiecību. Profesionālajā jomā jūs gaida plašs uzdevumu klāsts. Būs daudz jāstrādā. Jūs tiksiet ar to galā. Ir iespēja iegūt jaunu darbu vai papildus ienākumu avotu. Risks kļūt pārmērīgi spītīgam, vairojas tieksme uz bezkompromisu strīdiem. Var būt spriedze laulības attiecībās un saziņā ar draugiem. Esiet maigāks un diplomātiskāks.

Mēness Zivīs (Mina)

Saturns atradīsies 12. mājā. Sākas Sade Sati periods. 12. māja ir saistīta ar izdevumiem, zaudējumiem, ierobežojumiem un garīgām praksēm. Parasti tranzīta sākums iezīmējas ar negaidītām pārmaiņām vai jaunumiem. Šis tranzīts bieži liek izmainīt ierasto dzīvesveidu un rada vēlmi kaut ko mainīt savā dzīvē. Var rasties vēlme norobežoties no pasaules, pāriet uz tīru garīgumu. Iespējama morālu spriedze un nogurums. Profesionālajā jomā ieteicams koncentrēties tikai uz pārbaudītām un tradicionālām lietām. Svarīgi ir rīkoties atbilstoši savas dzīves uzdevumiem. Tie cilvēki, kuri dara lietas, kas viņiem nav jādara, var sajust problēmas un šķēršļus tieši tur, kur viņi rīkojas neatbilstoši dzīves uzdevumam. Tie kas dzīvo saskaņā ar savas dzīves mērķiem, problēmas neizjutīs. Svarīgi kontrolēt savu ego un neuzspiest citiem savu gribu.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.